ANTOINE GRENEZ
Tracks
28/03 - 30/05/18


En français | In Englishantoine_grenez_site_1

© Antoine Grenez, reeks Tracks, 2017

De reeks «Tracks» werd in Finland gerealiseerd tijdens een unieke tien dagen durende reis. Het project kreeg vorm tijdens omzwervingen in de omgeving van de stad Helsinki.

Het gebied verandert voortdurend, iedere nacht sneeuwen de sporen onder en wordt het landschap een witte pagina. De sneeuw werkt als een geheugen en registreert de door mens en natuur getekende sporen. Ik fotografeer als een detective die een verbeeldingswereld schept. Dit zoeken naar aanwijzingen zet me ertoe aan mijn blik naar beneden te wenden, een beetje als een archeoloog tijdens een opgraving. De tijd wordt opgeschort in de kou, bloemen en bomen zijn de voornaamste getuigen, roerloos en eeuwig. De sneeuw verblindt en slaagt erin de natuur te abstraheren, afwezigheid en leegte benadrukken de somberheid van de sparren die zich door hun verticaliteit scherp aftekenen tegen de achtergrond.

«Een sneeuwlandschap wekt het gevoel van een sublieme afwezigheid, een gat in het ijs wordt een gat in het beeld».

Al de tentoongestelde foto’s zijn digitaal en hun formaat varieert in functie van de ruimten. Ze werden afgedrukt op Matt Bond-papier.

Antoine Grenez
Vertaling: Marleen Cappellemans

Website:
www.antoinegrenez.portfoliobox.net

www.instagram.com/antoinegrenezantoine_grenez_site_3

© Antoine Grenez, reeks Tracks, 2017