DAVID HUGUENIN
La couleur de l'air/De kleur van de lucht
23/09 - 31/10/2015


In English - Version française45c-26.8.11-IV

David Huguenin, 26.8.11, 40 x 50 cm

Aantekeningen bij een fotoreeks.
«Over leegte, dageraad en schemering»

In 1995, toen ik nog student was, dwaalde ik nachtenlang rond in het doolhof van hijskranen op de kaden in de haven van Sète. Ik herinner me nog de Terpsichore (muze van de dans en moeder van de sirenen), een gigantisch vrachtschip waarvan de zwarte voorsteven zachtjes deinde in het droogdok.

Overdag ging ik op ontdekking in de lagune van het bekken van Thau. Tussen de chaos van bouwsels en machines, en op de meest onwaarschijnlijke verlaten plekken (bezaaid met de resten van boten, paletten, bergen rottende oesters of mossels in ontbinding), trachtte ik de structuur van het landschap te doorgronden.

Ik stond ook stil bij het lokale karakter van deze onopgesmukte, soms met recuperatiemateriaal opgetrokken bouwwerken, bij de deels met pleisterkalk bedekte muren en de pretentieloze constructies waarvan het uitzicht evenwel beantwoordt aan het voorziene gebruik ervan. Ik ontmoette er oesterkwekers, vissers…

Deze bij uitstek ‘antitoeristische’ landschappen, doorkruist door rudimentaire maar omzoomde wegen en doordrongen van de aanwezigheid van het water, blijven me fascineren.

David Huguenin
Mèze 17.5.2012

Vertaling: Marleen Cappellemans

David Huguenin Website