Marie Mons
I'll Be Your Mirror
16/09 - 08/11/20


Fr | Engmarie_mons_site_1

© Marie Mons, I'll be your mirror, 2017. Zilver print, 50 x 50 cm

Ik geef fotografie graag een centrale plaats in mijn experimenten. Omdat ik geleden heb onder de blik van anderen, kies ik voor het zelfportret, wat me toelaat een zekere afstand te nemen.

Door ongerepte werelden te verkennen, laat ik het oog iets anders ontdekken en maak ik aanspraak op het recht op anders-zijn. Geïnspireerd door vertelsels en legenden, mijn eigen leven en hersenschimmen, opteer ik voor de enscenering van water en van het sacrale als een middel om terug te keren naar de identiteitsbron. Het tijdloze stromende water genereert zichzelf. In de reflectie ervan ontdekken we ons eigen spiegelbeeld doorheen dat van de andere. Enkel de flexibele ontspanner verbindt me met het toestel en met de alledaagse werkelijkheid. Hierdoor word ik de schepper van een wereld waarin het verschil de norm wordt.

Deze analoge foto’s werden gecreëerd, en gedeeltelijk afgedrukt, tijdens de « Rencontres de la Jeune Photographie Internationale », Centre d’Art Contemporain photographique Villa Pérochon (Niort, Frankrijk). Het nabijgelegen Parc Naturel du Marais Poitevin vormde het voornaamste decor van deze reeks.

Marie Mons

Het dossier van Marie Mons werd door de jury opgemerkt tijdens de editie 2019 van de Kunstenaarsvoorstellen, de jaarlijks door Contretype georganiseerde projectoproep.

Website: www.mariemons.cargo.site