PIERRE TOUSSAINT
City Of
7/06 - 3/09/17


gesloten van 19 juli tot en met 15 augustus

En français | English versionpierre_toussaint_1

© Pierre Toussaint, reeks “City Of”, 2014

De stad is altijd al mijn favoriete speeltuin geweest. Zelfs voor ik begon te fotograferen, droomde ik over New York. In de loop van mijn parcours werd de drang om deze ontzagwekkende stad te bezoeken steeds groter.

Dit project ging van start tijdens mijn eerste bezoek aan New York in de lente van 2014 toen ik een cursus zilverdruk volgde aan het Griffin Editions Laboratory. Omdat in deze periode mijn referentiekader de Street Photography was, ervaarde ik dit eerste bezoek als een soort fotografische pelgrimstocht.

Tijdens de zomer van datzelfde jaar keerde ik terug naar New York, ditmaal zonder de verplichtingen van mijn eerste reis. Het fundamentele doel van mijn fotografische aanpak bleef echter hetzelfde: mezelf helemaal ter beschikking stellen en streven naar een fotografische werktekening die de essentie weergeeft. Eindelijk kon ik, zonder enige beperking, vrij ronddwalen door de straten waar ik al zolang van droomde. Dit project vloeide voort uit mijn eerste twee fotografische reizen en maakte me duidelijk dat New York een ideale plek was om mijn benadering verder uit te werken.


Pierre Toussaint. Vertaling: Marleen Cappellemans.

Pierre Toussaint werd in 1982 geboren. Hij leeft and werkt in Brussel.

Het werk van Pierre Toussaint werd opgemerkt door de jury «Propositions d’artistes 2016»,
voorstellen van kunstenaars van Contretype.


Website: www.pierretoussaint.be